Disse har mønstret på underveis, fra sist til først:

Navn: Jonas Utne Skogdalen

Fra: Trondheim

Etappe: Isla San Cristobal – Santa Cruz – Isla Isabela (Galapagos) Periode: 28. juni – 11. juli, 2018

Seileerfaring: Familien har eid egen seilbåt i et år, og har hatt mange dagsseilaser, samt etappen Bergen – Trondheim med den. Seilte med Vilja i Trondheimsfjorden en langhelg i påsken 2017.

Litt om: Eldste lovende avkom fra våre venner Ingrid U. & Jon Espen. Går for tiden elektro på Strinda vgs. i Trondheim, med spesialisering elenergi. En spreking & et ja-menneske. I løpet av de 2 ukene om bord satte vi stor pris på hans evne til å gi positive tilbakemeldinger og hans egetinitiativ til å bidra. Er ivrig fridykker-entusiast med faren på fritida, samt tae kwon do-utøver og pianospiller. Utøvelse av kampsport fikk han heldigvis ikke bruk for under sitt opphold på Vilja. Vi fikk imidlertid nyte godt av vakker musikk spilt på vårt elektriske piano, der en høydare var stykket ”Heart asks pleasure first” fra filmen ”Piano” – som viste seg å være begge Ingrid’ene sitt favorittstykke! Han var også kjapp til å hoppe i havet for å utforske haier og sjøløver i farvannet rundt båten. Vi er kjempetakknemlige for at han og mamma Ingrid d.y. grep muligheten til å realisere drømmen om Galapagos når Vilja først befant seg i disse farvann!

 

Navn: Anders Moa Myklebust

Fra: Grong. Studerer for tiden i Trondheim

Etappe: Isla San Cristobal – Santa Cruz (Galapagos). Periode: 28. juni – 7. juli, 2018

Seileerfaring: Har hatt båtliv med seg hele livet takket være pappa Jon Petter og tilhørighet til Lofoten. Var matros på seiltur fra Rügen i Tyskland til Haugesund i 2013. Har hatt sommerjobb i Kystverket i mange år, og manøvrert båt der.

Litt om: Karen Maries yngste storebror. Lekekompis for både far og lillesøster. Anders har lenge imponert oss med sitt blikk for å fange fascinerende motiv og vinklinger med kameraet. Dette har blitt ytterligere profesjonalisert nå når han studerer ved Norsk Fotofagskole i Trondheim. Det måtte åpenbart gode fotomotiv til for å lokke Anders hit til sin første tokt på vår jordomseiling med Vilja. Og vi kan jo da glede oss over proft dokumenterte opplevelser fra eventyrlige Galapagos (legges ut på nettsiden snart).

Ps. Anders har tatt fantastiske bilder som vi har fått legge ut i flaskepostene vår tidligere også. Bilder fra vår jule- og nyttårsfeiring i Tanzania her: http://www.sailingvilja.no/2018/01/21/1312-17-161-18-varres-jul-nyttar-norge-tanzania/

Bilder fra Anders’ første fotoutstilling på Dromedar kaffebar i Trondheim, som vi besøkte da vi var en svipptur til Norge i mai, 2018: http://www.sailingvilja.no/2018/07/13/6-19-mai-2018-mayday-og-hipp-hurra-i-norge/

 

Navn: Petter Slungaard Myklebust

Fra: Trondheim

Etappe: Crown Point i Tobago – Grenada – St. Vincent og Grenadinene – St. Lucia – Martinique – St. Lucia – Dominica – Le Marin i Martinique. Periode: 8. mars – 6. mai, 2018

Seileerfaring: Hadde sin førstereis med seilbåt i 2013 fra Rügen i Tyskland til Haugesund, som matros på Frode Bjøru og Margreet Sloots ”Muriel”. Ellers noen dagsturer med Vilja i Trondheimsfjorden.

Litt om: Karen Maries nest-yngste storebror. Snekker av fag, og vi setter pris på hans praktiske sans og gode håndtverk når han trår til på Vilja. Petter er en lidenskapelig klatrer og friluftslivsfriskus. Han var mamma Ingrids gode turkompis på fjell-, klatre-, bre-, ski-, dykke- og kajakkturer i tenårene, så det var kjempestas å nå få ham med på 2 måneders seiltur! Ihuga fisker, som sørget for at Vilja endelig kan begynne å føre opp fiskefangst på merittlista: Både barracuda, løvefisk og Crevalle Jack ble tatt med harpun i løpet av seilasen i Karibien. Petter ble også hekta på ny ”idrettsgren” på turen vår, med fossefallshopping på Grenada som resulterte i stadig jakt etter nye fossefall.

 

Navn: Guro Gjestvang

Fra: Skreia på Toten. Har en del av hjertet sitt i Alta etter mange år der. Bor nå i seilbåten Baccus i Grilstad Marina i Trondheim.

Etappe: Las Palmas (Gran Canaria) – Mindelo (Kapp Verde) – Crown Point (Tobago). Periode: 17. januar – 25. februar, 2018.

Seileerfaring: Masse! Seilte Alta-Panama i 2009. Er nå skipper på seilbåten Baccus, og bor i båt på sjuende året.

Litt om: En av våre kjære båtnaboer fra de to årene vi bodde i Grilstad Marina. Etter mange trivelige stunder i hjemmehavna med blant annet erfaringsdeling fra hennes Altanterhavskryssing noen år tilbake, så var det desto mer gøy å realisere vår egen Atlanterhavskryssing i lag med denne dama. Med sin kjærlighet til havet og evnen til å nyte seilelivets rariteter og rytme, så inspirerte hun oss alle underveis til å skjønne at vi var verdens heldigste som krysset et verdenshav. Vi satte pris på hennes sosiale bidrag, seileerfaring og løsningsorienterte tilnærming til livet ombord. Karen Marie og Guro fikk mang en god venninneprat underveis, men hvor stjernen Sirius skinner på himmelhvelvingen var det plett umulig å enes om… 😉

 

Navn: Ingrid Ann Berg      

Fra: Trondheim

Etappe: Las Palmas (Gran Canaria) – Mindelo (Kapp Verde) – Crown Point (Tobago). Periode: 17. januar – 25. februar, 2018.

Seileerfaring før Vilja: Har seilt i mange år med vengbåten Nidaros, fembøringen Braute og flere andre tradisjonsbåter.

Litt om: Vår felles venn fra tradisjonsbåtmiljøet hjemme i Trondheim. Vi kjenner Ingrid Ann som dama som rekker opp hånda først for å bidra i båtlaget Nidaros, og er aktiv i å hive seg med på seg med på det som skjer. Da vi spurte henne om en Altanterhavskryssing kunne friste, så var svaret ganske umiddelbart Ja! Og slik ble det. Sjøsyken tok dessverre tak i henne underveis og ville ikke slippe, så hun gikk for under halv maskin det meste av turen. Like fullt tok hun innbitt alle vaktene sine underveis. Vi satte pris på de gode samtalene vi fikk med denne interessante dama. Men skulle ønske vi hadde fått flere, og forbanner sjøsjuka som i for stor grad røvet den muligheten fra oss. Ingrid, du er tøff!

 

Navn: Carl Henrik Ahlen – Calle

Fra: Født i Sverige men bosatt i Trondheim i over 30 år.

Etappe med Vilja: Tenerife – Gomera – Gran Canaria. Periode: 3. – 13. januar, 2018.

Seileerfaring før Vilja: Tusenvis av nautiske mil med sin egen båt Sea Rover. Norskekysten fra Tromsø til Svenskegrensa, Østersjøen, Gotland, Gøtakanal, Europeiske kanaler til Paris osv.

Litt om: Bergny og Auduns gode venn, som de tok med på nyttårsseilas rundt omkring Kanariøyene.

 

 

Navn: Audun Sødal

Fra: Født i Bærum, men bosatt i Trondheim det meste av livet.

Etappe med Vilja: Gran Canaria – Tenerife – Gomera – Gran Canaria. Periode: 16. desember 2017 – 13. januar, 2018.

Seileerfaring før Vilja: Mye båterfaring fra jobb og fritid. Gammelbåtentusiast og høvedsmann på Nidaros. Kaptein på Vilja i seks uker på Nord-Norgestur i 2016.

Litt om: Audun og Ingrid ble kjent gjennom styrearbeid i Båtlaget Nidaros. Da disse så valgte å bruke en god slump av fritiden sin vinteren 2015-16 til å ta fritidsskippersertifikatet, ble vennskap bygget gjennom gjensidig oppbacking mellom de to ”studenter” og fra våre egne beste støttespillere Jon Petter og Bergny.  Så da var det gjort: Audun og Bergny har blitt gode familievenner og i praksis ”medredere” for Vilja. Og Jon Petter & Audun koser seg grugg som kompiser med felles båt. (Se videre felles omtale under introen om hans gode make, Bergny Dahl.) 

 

Navn: Bergny Dahl

Fra: Født på Snåsa, men bosatt i Trondheim det meste av livet.

Etappe med Vilja: Gran Canaria – Tenerife – Gomera – Gran Canaria. Periode: 16. desember, 2017 – 13. januar, 2018.

Seileerfaring før Vilja: Mest robåterfaring fra fjellvatn. Lite seilerfaring, men erfaring som passasjer og fender-kaster både på Vilja og andre farkoster.

Litt om: (Se først felles omtale skrevet under introen om hennes gode make, Audun Sødal.) Vi tok det dristige hoppet fra tradisjonsbåt til tupperware(!) nærmest i lag da vi sommeren 2016 ville gjøre oss erfaringer med hva Vilja var god for, først i norske farvann: Jon Petter, Ingrid og Karen Marie seilte henne i 3 ukers tid opp til Bodø, hvorpå  vi tok et boligbytte. Audun og Bergny flyttet inn i Vilja og seilte henne videre i 6 uker nordover til Tromsø og hjem igjen. Imens koset vi båtboerne («Myklebustingene») oss med smaken av livet på land hjemme i deres trivelige og fine villa med drømmehage på Rotvoll; en heim vi på nytt fikk innta da Jon Petter hadde storstilt 50-årsfeiring der. Godt å ha vennskap bygd på uforbeholden tillit. En ting vi gleder oss til i framtida er å samseile med våre venner  om bord på Vilja. Det kan fort gå godt!

 

Navn: Runa Sødal

Fra: Trondheim

Etappe med Vilja: Gran Canaria – Tenerife. Periode: 16. – 30. desember 2017.

Seileerfaring før Vilja: God på kanoturer. Seilerfaring fra ferier med Nidaros og Vilja, med pappa som kaptein.

Litt om: Bergny og Auduns datter, som feiret julen 2017 i lag med dem ombord på Vilja med øyhopping på Kanariøyene.

 

 

Navn: Cecilie Mariko og Liv Emiko Hara

Fra: Trondheim

Etappe: Las Palmas, Gran Canaria. For anker på La Isletas vestside. Periode: 10.-13. desember, 2017

Seileerfaring: Nybegynnere. Eneste seileerfaring er én ukes sommerseilas ut Trondheimsfjorden og til Stokksund med Vilja.

Litt om: Våre to kjære nieser & gudbarn kom på en adventstur til Gran Canaria for å få en smak av seileeventyret vårt. Karen Marie er deres #1 fan – en følelse som nok er ganske gjensidig – og gjensynsgleden var stor. Dette er to tøffe damer, som vi helt klart ønsker å gi mer seileerfaring framover. Kom snart igjen!

 

Navn: Geir Ivar Hildrum. 

Fra: Steinkjer, men har bodd stygglenge i Grong.

Etappe: Olhão, Portugal – Gran Canaria, Spania. Periode: 29. november – 13. desember, 2017.

Seileerfaring før Vilja: Er erfaren og kunnskapsrik om båt med motor. Har tidligere seilt en uke med Vilja.

Litt om: «Fisk på land»; og med det mener vi at han er noe så ikke-intuitivt som å være båtentusiast bosatt i Grong. Deler dessuten dykking- og MC-entusiasmen med JP, uten at den har vært levd ut i fellesskap. Hele familien tok turen med sin Saga 27 til vårt familiested Skjoldvær utenfor Svolvær sommeren 2015. Da JP & Geir stønta med å spontant stille opp som 2-mannslag på triathlon i Grong, så skjønte vi at denne mannen var i stand til å ta en utfordring på kort varsel & strak arm. Det liker vi. J Og så er han en kjernekar, rett og slett. Først ble han med og seilte Vilja til ny hjemmehavn fra Brattvåg til Grilstad i Trondheim i juni, 2015. Når vi i 2017 skulle ut på storhavet og ta turens hittil lengste kryssing fra Portugal til Kanariøyene, så var han lett å spørre & ikke vanskelig å be.

 

Navn: Ingrid Bouwer Utne.

Fra: Bergensk trondhjemmer

Etappe 1: Olhão, Portugal – Gran Canaria, Spania. Periode 1: 29. november – 9. desember, 2017.

Etappe 2: Isla San Cristobal – Santa Cruz – Isla Isabela (Galapagos) Periode 2: 28. juni – 11. juli, 2018

Seileerfaring: Seilte to år som befal i Marinen. Familien kjøpte egen seilbåt i 2017 etter en tur på fjorden med Vilja. Har loggført mange seiletimer etter det.

Litt om: Med sine 2 år født på etterskudd i forhold til Viljas Ingrid, så er hun identifisert som Ingrid d.y.. Ingrid d.y. & Ingrid d.e. har hengt sammen siden første dag på forkurs til ingeniørutdanninga på HiST i 1997. Med sin kroniske sprekhet, så har hun vært motivator i Ingrid d.e. sprekere livsfaser, der joggeturene har vært foryngende & energigivende for både kropp & sjel. Var Ingrid d.e. sin forlover, og må trolig forbli venninne på livstid fordi ”she knows too much”. 😉 På spørsmål om hun ville være med fra Portugal til Madeira, så var responsen at turen var for kort… Dermed satte vi kursen mot Kanariøyene. Ingrid viste seg å være en seileteknikk-terper og brukte frivaktene sine til å holde oss som var på vakt i full skjerpings, for ikke å snakke om testing & trimming av seil med twist under vaktene der hun hadde brovakt. Kjempegøy, og en inspirasjon for hele crewet. Ingrid d.y. er for øvrig utnevnt til Viljas første Æresmannskapsmedlem, etter å ha utmerket seg med sin presisjon i beregning av Viljas seileevne: Hun anslo at Atlanterhavskryssingen skulle ta 15 døgn og 9 timer, hvilket viste seg å bli 1 times avvik fra fasiten – og dermed stakk hun også av med seieren i den offentlig utlyste konkurransen med samme tema! Ingrid d.y. mønstret på til sin andre etappe med Vilja i Galapagos, denne gangen sammen med sønnen Jonas. Vi satte STOR pris på å dele det eventyrlige øyriket med dem.

 

Navn: Benedikt (Beni) Aepli.

Fra: St. Gallen, Sveits.

Etappe 1: Lagos, Portugal – Gran Canaria, Spania. Periode 1: 24. november – 13. desember, 2017.

Etappe 2: Gran Canaria, Spania – Mindelo, Kapp Verde – Portsmouth, Dominica. Periode 2: 16. januar, 2018 – 4. mai, 2018.

Seileerfaring før Vilja: 1 ukes seiltur med katamaran i Kroatia

Litt om: Første møte med Beni var på kaia i Lagos. En frokost førte til at vi fikk følge til Olhão. En 23-åring som har gått 800 km til fots på en spirituell reise gjennom Sør-vest Europa og har en filosofi om ”å være tålmodig for da vil ting komme til en” er stikkord som røper at Beni er en unik person. Vi falt for ham, og inviterte ham til å være med til Kanariøyene. Heldigvis takket han ja! Da vi returnerte til Kanariøyene i januar, så mønstret han på igjen, og ble med på Atlanterhavskryssingen og hele Karibienvåren vår. Omtenksom, filosoferende og bevisst, og attpåtil en utmerket kokk. Vi seilte sammen så lenge og lærte så mye av hverandre, at Beni har satt et varig fotavtrykk i Sailingviljas eventyr og hennes mannskap.

 

Navn: Brynhild Reitan.

Fra: Trondheim.

Etappe: Brest, Frankrike – Porto, Portugal. Periode: 11. oktober – 8. november, 2017.

Etappe 2: Galapagos, Ecuador – ?. Periode 2: 16. juli, 2018 – nå. Skal seile med oss over Stillehavet.

Seileerfaring før Vilja: Har seilt på tredagers turkurs med seilbåten ”Muligheten” i Nordland et par somre, og kveldsturer og jenteseilekurs med vengbåten Nidaros i Trondheim. Ellers ganske fersk i faget.

Litt om: Ingrids tidligere kollega i Enova & gode venninne med felles meritter som 4 VM i skreifiske i Svolvær, noen uforglemmelige sjøslag på Skjoldvær og toppturer til Galdhøpiggen & Snøhetta. Og så har vi hatt masse gøy i lag i hverdagen i Trondheim. Brynhild er en utprega ja-person til det forbilledlige! Så på utfordringa om å være med oss og krysse Biscaya-bukta i oktober/november, så var svaret – ikke overraskende: ”Ja!”. J Denne turen står definitivt igjen som et uforglemmelig opplevelse. Det samme gjør alle de 4 ukene vi delte i Frankrike, Spania og Portugal.

 

Navn: Morgan Reitan Antonsen.

Fra: Trondheim, studerer for tiden i Oslo.

Etappe: Brest, Frankrike – Porto, Portugal. Periode: 11. oktober – 8. november, 2017.

Seileerfaring før Vilja: Ingen. Hadde vært en del i småbåt.

Litt om: Vi hadde møtt Brynhilds sønn Morgan et par ganger før turen, men kan vel ikke hevde at vi kjente ham før han mønstret på i Brest. Åpen for muligheter og av samme ja-mannesketype som sin mor, så var det tøft – men kanskje ikke overraskende – at han takket ja på kort varsel til å være med på Biscaya-kryssing som førstereis på seilbåt. Etter 4 uker med Morgan, så sier vi bare: Anbefales! Men en viss åpenhet for ManU bør en ha for å trives med ham lenge i slengen. 😉

 

Navn: Anne Line Løvholm.

Fra: Hønefoss, bor i Oslo.

Etappe med Vilja: Ardrossan, Skottland – Peel, Isle of Man
Periode: 21. – 29. september, 2017

Seileerfaring før Vilja: Har seilt 4 dager langs Nordlandskysten med vengbåten Nidaros. Ellers ingen erfaring.

Litt om: Ingrids venninne fra studietiden på NTNU Gløshaugen. Har gjennom årene blitt både kjær venninne & familievenn, turvenn & Karen Maries Fjellmor. Vi har variert turportefølje i lag, med alt fra 17. maifeiringer på fjelltopper, overnattingsturer under åpen himmel, Hardangervidda & Finnmarksvidda på kryss og tvers på ski, Svalbard på tvers med slede & hundespann, og ryggsekktur i Vest-Kina med tog. Ingen andre greier å lokke Ingrid utenfor komfortsirkelen slik Anne Line gjør, og i alle fall ikke med så senka skuldre, mye latter & erverving av mestringsfølelse i passe steg av gangen. Anne Line er ei fjellforelska friluftslivsdame, så det var litt ekstra tøft at hun vervet seg til seilas på bøljan blå. Gull å få dele denne turen, hverdagen om bord & en ny og annerledes turerfaring med henne.

 

Navn: Even Moa Myklebust. 

Fra: Grong. Bor og studerer for tiden i Trondheim.

Etappe med Vilja: Førde (i Sveio), Norge – Loch Ness, Skottland. Periode: 4.-17. august, 2017.

Seileerfaring før Vilja: 1 ukes seiltur fra Tyskland til Haugesund, samt noen dagsseilaser.  Båtvant.

Litt om: Karen Maries nest-eldste storebror. Studerer til daglig fysikk og matematikk ved NTNU Gløshaugen i Trondheim. Bruker vel også mye av tida balanserende på en slakkline, ute på tur & i all slags sosialisering med kjente & ukjente. Even ble førstemann av våre 4 voksne sønner som mønstret på for å være med på ferden.

 

Navn: Otto Inge Molvær

Fra: Oppvokst i Langevåg. Bor i Førde i Sveio.

Etappe med Vilja: Haugesund – Shetland – Skottland
Periode: 6. august – 1. september, 2017.

Etappe 2: Le Marin, Martinique – Galapagos, Ecuador. Periode 2: 19. mai – 12. juli, 2018.

Seileerfaring før Vilja: Har hatt egen seilbåt. Erfaren.

Litt om: Otto gjorde i forkant av turen vår en KJEMPEjobb med å sette opp vårt bunnsolide skipsapotek. Han ble headhuntet etter spesielt ønske fra Ingrid, og takket ja til å være skipslege & mannskap på første havstrekk. Året deretter mønstret han på i Martinique, sulten på langseiling. Det oppnådde han absolutt, da vi i løpet av 28 døgn tilbakela 2935 nm inkludert Panamakanalen! Maken til greit turfølge skal en lete lenge etter; fleksibel, bevisst, positiv, grundig, tydelig, til stede og trivelig på alle vis. Viljas lesehest, en titulering Viljas eldste og yngste matros (Karen Marie) har til felles. Otto er oppe-og-avgjort ikke interessert i matlaging om bord, men til gjengjeld selverklært oppvaskansvarlig. Han tok nuven av Viljas kapteins treningsambisjoner da han nevnte i forbifarten sitt eget daglige treningsopplegg med sit-ups og diverse andre øvelser i 100-tallsrepetisjons-klassen. Vi bøyer oss i støvet!