Flaskepost fra Norges Vestland (Bergen 26/7-17)

Vi er i Bergen!

Vi har funnet oss en sentral tomt i Bergen by. Meget sannsynlig eneste bolig med adresse Torgallmenningen som har eget svømmebasseng på taket!

2 uker etter avreise fra hjemmehavnen på Grilstad, så gled vi inn mot bryggene i Bergen og ble tildelt det som vel kan kalles «en helt grei tomt» her. Ingrid sitter i skrivende morgenstund på Starbucks med utsikt mot båten & nyter smaken av en «flat white», urbanitet & wi-fi. Kjenner rett og slett på litt god tilfredshet.

Uendelig med tid

Foreløpig er det sånn…

På vei ut Trondheimsfjorden sa Jon Petter: ”Ingrid, vi har uendelig med tid.” Jeg hastet videre på min egen ”interne autopilot” og syslet og ryddet i kriker og kroker om bord. Men gikk samtidig og grunnet over det han hadde sagt.

”Uendelig med tid”. Smak på de ordene…

Har vi det? Ja, vi har vel i grunn det.

Hva vil det innebære? Rom for tilstedeværelse – eller rastløshet? Det gjenstår å se. Vi vet det virkelig ikke.

Så, hvor i h… har vi vært i de siste par ukene uten livstegn?!

Vi har snirklet oss nedover langs norskekysten. I overkant av 400 nm (dvs. 75 mil) er tilbakelagt. Motvind og lite vind, så det blir en del motor. Men det var med jubel & nytelse at vi kunne seile i fin 5 knops fart hele etappen fra Fedje til Bergen. Så gøy!

Vi kan også rapportere om: Ingen sjøsyke hittil for noen av mannskapet. Vi er takknemlige for en så snill start. 🙂

På vei ut av Hjørundfjorden, med kurs for Stadt.

Flaskeposter fra strandhogg & stopp underveis langs norskekysten kommer flytende fortløpende i dagene som kommer, før vi snart legger ut på storhavet i søken etter nytt land.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *